Актуальна НОВИНКА сезону - колагенова оболонка "ФАЙН-АФФ" - ідеальна оболонка для ГРИЛЯ!

І знову про "Консервант 25"...

І знову про "Консервант 25"...

Шановні Клієнти!

Дозвольте Вам нагадати про харчову добавку «Консервант 25» (арт.427804), ЗАМІСТЬ нітриту натрію, яка забезпечує:

- швидке, рівномірне та стабільне кольороутворення;

- свіжий «зріз» ковбасних виробів при тривалому зберіганні на прилавку.

Використання харчової добавки «Консервант 25» є більш безпечним, технологічно зручним, ефективним і економічно вигідним способом, що дозволяє виготовляти продукцію привабливого зовнішнього вигляду.

Використання харчової добавки «Консервант 25» має свої переваги:

- з технологічної точки зору робота з нітритом натрію в чистому вигляді (для приготування розчинів) безпосередньо на м'ясопереробних підприємствах небезпечна, бо не виключена можливість отруєнь. Застосування «Консервант 25» і нітритно-посолочної солі (1 кг «Консервант 25» + 25 кг солі) має значні переваги, оскільки дозволяє чітко контролювати внесення нітритів у м'ясні продукти;

- відсутність дозволу Міністерства охорони навколишнього середовища на використання, який є необхідним при роботі з нітритом натрію;

- вноситься в сухому вигляді;

- відсутність проблем з утилізацією.

Склад: харчова сіль, консерванти: Е 250 нітрит натрію (14,8%), Е 252 нітрат калію (14,8%), декстроза.

Опис: крупнозернистий сипучий порошок, запах, властивий інгредієнтам, які входять до складу добавки.

Дозування використання «Консервант 25»: 45 г на 100 кг маси фаршу в сухому вигляді на початку процесу куттерування або перемішування в сосиски, сардельки, варені, п/к, в/к ковбаси, в розсоли при виробництві копченостей і шинкових продуктів.

«Консервант 25» не можна додавати в рецептури ковбас по ДСТУ!

Остаточне дозування в рецептурах добавки «Консервант 25» може бути збільшена або зменшена залежно від перерахунку на необхідну кількість нітриту натрію.

Зверніть увагу: при використанні «Консервант 25» нітрит натрію в фарш не додається!

Згідно Специфікації виробника: 1 кг "Консервант 25» містить 14,8% нітриту натрію.

1000 г х 14,8% = 148 г нітриту натрію в 1 кг «Консерванта 25». У 45 г «Консерванта 25» міститься 6,7 г нітриту натрію.

Масова частка нітриту натрію в зразках, які досліджувалися нашою фірмою в лабораторії ЦСМ, в процентному співвідношенні не перевищувала 0,005.

Взаємозамінність добавок

Дозування

Нітрит натрію

6,7 г

Консервант 25

45 г

При продажі добавки «Консервант 25» фірма «ВТР» надає наступну документацію:

  • Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи;
  • Специфікацію від фірми - виробника (Німеччина);
  • Лист № 505/2014-7 від 12.02.2009 р. Міністерства навколишнього середовища України про те, що харчова добавка «Консервант 25» не підлягає під дію «Постанови Кабінету Міністрів України от 20.06.1995 р., № 440».

Порядок роботи з харчовою добавкою «Консервант 25» на підприємстві:

1. Наказ по підприємству про призначення відповідальних осіб по роботі з «Консервант 25»;

2. Внутрішній наказ по підприємству про заміну в рецептурах нітриту натрію на «Консервант 25» у перерахунку згідно Специфікації виробника;

3. «Консервант 25» видається закріпленою особою, зберігається в окремому приміщенні під замком, відкрита упаковка зберігається в сейфі;

4. Ведеться «Журнал обліку використання нітриту натрію».

*** Відносно ведення документації необхідно керуватися в роботі «Технологічною інструкцією по застосування та зберіганню нітріту натрію» № 46-05/340 від 26.08.98 р».

НЕХАЙ НАШІ ПРОДУКТИ І ТЕХНОЛОГІЧНІ РОЗРОБКИ

ПРИНЕСУТЬ УСПІХ ВАШОЇ ПРОДУКЦІЇ!

 

Запитати спеціаліста

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».