Заміна соєвого ізоляту
Ольга
1
Доброго дня!
Шукаю чим замінити соєвий ізолят в рецептурах ковбасних виробів. Можливо Ви порадите варіант для заміни?
Технолог:
Технологический отдел ВТР
Доброго дня! В асортименті нашої фірми є харчові добавки, які можуть замінити соєвий ізолят в рецептурах.
Для н/к, в/к, с/к ковбас ми пропонуємо білкові гранули на «Сканпро Т 90/100» (1:10).
Тваринний білок “Сканпро Т 90/100” має всі властивості добре знаного високофункціонального білка “Сканпро Т 95”, але при цьому він дешевший. “Сканпро Т 90/100” розроблений спеціально для українського ринку на замовлення фірми “ВТР”.
Переваги використання гранул на “Сканпро Т 90/100”:
- покращує консистенцію, надає монолітності та щільності структурі готового продукту, ковбаси краще нарізаються;
- збільшує вміст тваринного білку в ковбасних виробах;
- знижує собівартість готового продукту. Заміна м'ясосировини в рецептурах — 20%.
Для використання в сухому вигляді, щоб зв'язати вологу та жир, ми пропонуємо суху молочну суміш “Емулін”. «Емулін» надає готовим виробам щільну консистенцію, еластичність і апетитний вигляд на зрізі і є значно дешевшим ніж соєвий ізолят.
«Емулін» цілком може замінити соєвий ізолят в ковбасах першого і другого сорту, покращуючи при цьому якість ковбасних виробів. “Емулін” - відмінний емульгатор і стабілізатор, що забезпечує стабільність м'ясних емульсій незалежно від якості вихідної сировини, що, у свою чергу, дозволяє скоротити ризик отримання бульйоно-жирових підтікань. При підвищенні температури пропорційно зростає і емульгуюча властивість “Емуліну”. (Зв'язування жиру 1:5, гідратація 1:6).
Склад: крохмаль модифікований, концентрат сироватковий білковий, отриманий шляхом ультрафільтрації (КСБ-УФ), гуарова камідь Е 412, ксантанова камідь Е 415, карагенан Е 407, пірофосфат натрію Е 450.
Дозування: 10-30 г/кг фаршу (тобто дозування 0,5-0,7% для н/к ковбас і 1-3% для варених ковбас).