Запрошуємо відвідати наш стенд на INPRODMASH & UPAKOVKA з 12 по 14 вересня 2017! Безкоштовний квиток

Замена соевых гранул

Ирина, Запорожье
-

Здравствуйте!

Уважаемая Наталья Васильевна,

порекомендуйте чем заменить соевые гранулы в связи с подорожанием сои в полукопченых колбасах, так, чтобы не ухудшить качество и при этом колбаса должна быть плотной и кусаемой?

Технолог: 
Технологический отдел ВТР

Доброго дня!

В асортименті нашої фірми є високофункціональні тваринні білки серії «Сканпро», які згідно Висновку Державної санітарно-епідеміологічної експертизи є білковими стабілізаторами.

Звертаю Вашу увагу на тваринний білок “Сканпро Т 90/100”. З впевненістю можу рекомендувати його для заміни соєвих гранул у виробництві напівкопчених та варено-копчених ковбас 1-го та 2-го сортів.

Технологічний процес приготування білкових гранул на “Сканпро Т 90/100” (1:10): “Сканпро Т 90/100” утворює еластичні гелі при температурі вище +5 °С, які змінюють свої властивості при нагріванні і відновлюють їх при охолодженні. У кутер внести 10 л холодної або краще гарячої води (t води +70-85?С), в режимі перемішування додати 11 г ферментованого рису і 1 кг “Сканпро Т 90/100”, перемішати на низькій швидкості ножів до повного розчинення протягом 30 сек. Потім включити кутер на максимальну швидкість. В кінці кутерування, при необхідності, можна додати сіль кухонну харчову в кількості 2% до маси. Готовий гель розлити в підготовлені ємкості висотою не більше 20 см і охолодити в камері (t 0-+4°С) до температури +2-+4°С. Строк зберігання гранул не більше 5 діб. Заміна м'ясної сировини в рецептурах: у напівкопчені, варено-копчені ковбаси та фарші у вигляді гранул (1:10) – до 20 %.

Білкові гранули не помітні на зрізі, покращують (ущільнюють) структуру, підвищують рівень протеїну в готовому продукті, і є економічно вигіднішими.

Запитати спеціаліста

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».