ЇСТИВНА СОСИСОЧНА ОБОЛОНКА "STIX- D" калібру 14 мм - ЗАМІНА БАРАНЯЧОЇ ЧЕРЕВИ НАЙМЕНШОГО КАЛІБРУ
ЇСТИВНА СОСИСОЧНА ОБОЛОНКА "STIX-D" калібру 14 мм
- ЗАМІНА БАРАНЯЧОЇ ЧЕРЕВИ НАЙМЕНШОГО КАЛІБРУ
Реалізації оболонки STIX-D 14 на протязі останніх років показала її неперевершеність у використанні завдяки:
- високій стабільній якості;
- прекрасному натуральному блиску готових продуктів;
- стабільності калібру наповнення та технологічних характеристик;
- естетичності зовнішнього вигляду за рахунок тонкого калібру виробів;
- натуральному відчуттю кусаємості, подібному до череви;
- універсальності застосування (с/к, с/в та в/к міні-салямі, варені сосиски, тощо).
З врахуванням того, що для виробника дуже важливо, щоб сегмент дорогої продукції, в першу чергу, с/копчені, с/вялені та н/копчені міні-салямі та снеки виглядали презентабельно та максимально схожими до продукції в натуральній череві, оболонка STIX-D 14 надає ці переваги за рахунок наявності блискучої поверхні та гарної здатності повторювати структуру фаршу.
При випуску вареної групи (сосиски), оболонка STIX-D 14 дозволяє за допомогою відповідної термообробки досягти м’якого відчуття укусу та непомітного відчуття оболонки при куштуванні.
Оболонка STIX-D 14 повністю відповідає усім стандартам якості та не обмежує випуск продукції по сортності, вимогам ДСТУ, використанню додаткового упакування та інших обмежень.
Дуже важливо, що усі види продукції у оболонці STIX-D 14 можна випускати як на шприцах з перекрутчиком, так і на різних типах ліній для наповнення.
Оболонка STIX-D 14 входить у ТОП-3 оболонок «ДЕВРО» по результатам реалізації останніх 3-х років по наступних показниках:
- стабільна якість;
- стабільний ростучий попит;
- найкращі відгуки клієнтів та кінцевих споживачів.
Крім того, важливим фактором є бажання торгівлі мати продукцію, в першу чергу, с/копчені, с/вялені, н/копчені міні-салямі, у найтоншому калібрі, яку можливо було раніше робити у найтоншій баранячій череві калібром 16/18.
Насамперед, не дивлячись, на попит такої продукції, а також, досить низьку ціну та наявність даної череви на ринку (орієнтовно вартість баранячої череви 16/18 сьогодні –2,0-2,40 грн/м з ПДВ), виробники надають перевагу колагеновій їстівній оболонці STIX-D 14 (3,44 грн/м) по ряду причин:
- бараняча черева 16/18 для виробника складна у роботі з технічної точки зору та з суттєвою залежністю від людського фактору у виробництві (тонка, потребує акуратності в роботі, затратна по часу та відходах);
- розхід баранячої череви 16/18 становить від 7-8 м, при розході STIX-D 14 – 5,6-7м, а різниця у термовтратах на череві суттєва, наприклад, на н/копчених міні-салямі відсоток термовтрат досягає 20% на фоні достатньо помірних 8% у STIX-D 14 (для сосисок 4%);
- практично НЕ МОЖЛИВО виготовляти ОБ’ЄМНО у такій баранячій череві продукцію довжиною батонів 4-6 см, що стало трендом торгівлі останніх років.
Це три основні чинники, що вивели STIX-D 14 у список самих популярних і затребуваних оболонок на світовому ринку та тіснять баранячу череву мінімального калібру 16/18 з об’ємного попиту