29.03.2019

Мюнхен – місто столітніх традицій і уподобань, серце Баварії та мега смачних ковбасок!

Німецька кухня – поняття, що об’єднує різні стилі кулінарного мистецтва, величезну різноманітність продуктів та багатий смак. Якщо захочете скуштувати м'ясо чи ковбаски, то велика ймовірність, що розгубитесь від різноманіття цих продуктів. У середньому один німець у рік з'їдає близько 84 кілограмів м'яса. Німецькі ковбаски – це найвідоміша закуска в усьому світі. Всі вони вирізняються особливим смаком, ароматом та виглядом. Приготовлені ці смачнючі ковбаски на грилі – це вишукано, смачно, ароматно!

ІСТОРІЯ:

22 лютого - День Народження знаменитих ковбасок. Вперше їх подали на стіл в Мюнхенській пивній в 1857 році. Батьком цього шедевру вважається Зепп Мозер.

Його пивниця переживала не найкращі дні, і одного разу дійшло до того, що Мозеру нічого було подати на сніданок нечисленним гостям. За традицією, в пивних подавали смажені ковбаски в баранячих кишках. Але в той пам'ятний день на ринку були лише свинячі кишки. Мозер не розгубився і приготував оригінальну страву - варені ковбаски в свинячих кишках з фаршу із телятини, свинини і прянощів. З тих пір пивна Мозера знайшла славу не тільки в Мюнхені, а й в усіх навколишніх краях: з усієї Баварії, а потім і з інших регіонів стали приїжджати цінителі смачної їжі, щоб покуштувати оригінальні ковбаски. Повсюдно в Німеччині їдять ковбаски - bratwurst. Назва походить від німецького braten - «смажити», це не випадково, оскільки ці ковбаски перед вживанням обсмажують або запікають на грилі. Найбільшою популярністю в Німеччині користується свинина. Одних тільки ковбасок налічується більше 1500 видів.

Найпопулярніші німецькі ковбаски :

Мюнхенські ковбаски або Вейсвурст (Weisswurst)

Білі ковбаски - знамените фірмове Мюнхенська страва.

Зазвичай в ресторанах і на ринках їх подають як закуску на сніданок і ланч. Традиційно ці ковбаски їдять з гірчицею і німецьким кренделями.

Білі ковбаски - вперше стали готувати в XIV столітті у Франкфурті. Зазвичай виготовляють іх з телятини, свинячого сала і приправ в натуральній оболонці. Оскільки при її виробництві не використовується нітрит, вони мають світлий біло-сірий колір. Білі ковбаски варять і часто подають в красивих керамічних горщиках. У Німеччині існує кілька різновидів цих ковбасок, але найвідоміша - з Мюнхена.

Так як при приготуванні білих ковбасок використовувалась рідкісна сировина, то вони стали дуже дорогою стравою. Виявляється, в XIX столітті дістати телятину було так само складно як і лимони. Крім того, в фарш для цих ковбасок потрібно було підмішувати колотий лід, завдяки якому м'ясо ставало особливо ніжним і м'яким. Виробництво білих Мюнхенських ковбасок набуло промислових масштабів. Тепер їх виготовляють далеко за межами Мюнхена і продають у всьому світі, як в упаковці, так і на вагу.

Каррівурст (Currywurst) - перекладається як ковбаска каррі. Винахід Каррівурст (Currywurst) по праву належить німцям. Хоча на сьогоднішній день ковбаска Каррівурст відома по всій Німеччині, найбільшою популярністю вона користується в Берліні, де була вперше виготовлена. Винахідницею Каррівурст вважається Герта Хойвер. У 1949 році вона виготовила оригінальний соус з використанням індійської приправи каррі, вустерського соусу і кетчупу, який став якраз в ті роки популярним в Німеччині. Екзотична суміш швидко завоювала успіх серед недосвідчених в ті часи городян, і в 1959 році Хойвер свій соус запатентувала. Протягом декількох років кіоски, що продають Каррівурст за традиційною рецептурою і з схожим соусом, набули поширення в усьому Західному Берліні, а згодом і в інших регіонах Німеччині. Продаються Каррівурст (Currywurst) обсмаженими на грилі. Їх розрізають на шматочки і поливають соусом. Як правило, це томатна паста упереміш з порошком каррі. Доповнюють Каррівурст (Currywurst) картоплею фрі або свіженькою хрусткою булочкою.

Нюрнбергскі ковбаски (Nurnberger Bratwurst)

Це найменші ковбаски в нашому сьогоднішньому огляді: їх розмір від 7 до 9 см, а вага - від 20 до 25 грам. Подаються сетами по 6, 8, 10 і 12 сосисок з квашеною капустою або з картопляним салатом. Головний секрет їх особливого смаку - майоран, що входить в рецетруру із свинячого фаршу.

Тюрингскі ковбаски (Thuringer Rostbratwurst)

Вони готуються з свинячого фаршу (іноді з додаванням телятини і яловичини). При цьому м'ясо вибирається нежирне. Як приправи використовується кмин, майоран і часник, і, звичайно ж, сіль і перець. Мінімальна довжина - 15 см.

Готують ці ковбаски на грилі. А історія їх сходить аж до початку XV століття (перша згадка про них в державних архівах).

Кожен, хто побував в Німеччині, не може бути байдужим до німецьких ковбасок. Це вже як культова їжа, не тільки туристів, але і жителів країни. Варто зазначити, що в кожному регіоні країни є свої кулінарні особливості і оригінальні страви, які порадують гурманів своєю різноманітністю і відмінним смаком.

Ковбаски на грилі – це вишукано, смачно і ароматно!

     04.03.2019  Маслянає одним найстаріших свят слов'янських народів, яке зберегло у своїй обрядовості ряд елементів слов'янської міфології.

Цікаво, що давньослов'янське свято, який зараз називається Масляна, в минулому називався Комоедицей. Ця назва пішла від слова "Коми" - так називалися своєрідні хлібці.   Таким чином наші пращури залучали весну, де кожен жовтий млинець був символом сонця. Кожна господиня мала свій рецепт млинців і випікала їх з гречаного або пшеничного борошна. Млинці були великі і маленькі, подавали їх до столу зі сметаної та різними начинками – сиром, грибами, маслом, медом або сметаною. Вважалося, якщо приготувати та з'їсти якомога більше млинців, то й тепла весна прийде швидше.

     Кожен день Масляної (масляного тижня) має певне значення, назву та цікаві звичаї:

Понеділок – Зустріч.

У цей день головною традицією були відвідини родичів. Для незаміжніх дівчат це був день оглядин та знайомства з батьками нареченого. У понеділок також починали лаштували гойдалки, крижані спуски та сцени для вистав.

Вівторок – Загравання.

Цей день був присвячений молодим родинам, які одружилися рік тому, та сватанню. Парубки виглядали дівчат та загравали до них. Якщо пара разом з'їхала з гори на санчатах, вважалося, що так хлопець проявив симпатію до дівчини.

Середа – Ласунка.

Однією з традицій дня було наїстися досхочу різних смаколиків. А головною – відвідини зятем своєї тещі, яка обов'язково мала почастувати його млинцями.

Четвер – Розгуляй.

У цей день Масляної проходив з гучними гуляннями та веселощами. В цей день за традицією влаштовувалися катання на санчатах наввипередки та кулачні бійки серед чоловіків.

П'ятниця – Тещині вечорниці.

У цей день за традицією вже зять повинен почастувати млинцями свою тещу, яка в цей день мала прийти в гості з візитом у відповідь.

Субота – Посиденьки зовиць.

За звичаєм молода дружина в цей день повинна була запросити в гості сестер свого чоловіка (зовиць) і всіляко їх частувати: пригощати млинцями та розважати.

Неділя – Прощена неділя.

Масляна завершувалась "прощеною неділею", коли всі прощалися з масляним, смачним, веселим тижнем і водночас просили у близьких вибачення (прощення) за нанесені образи. В цей день потрібно обійти усіх родичів та сусідів і попросити пробачення за всі скоєні образи, аби духовно очиститися перед Великим постом.

В останній день Масляної прощаються із зимою і спалюють опудало із залишками святкової їжі, а попіл розвіюють полем. Цей ритуал супроводжується масовими гуляннями і театралізованими сценками.

31.08.2018

Батьківщиною вважається Африка і Ост-Індія. На наших теренах диня почала поширюватися з XVI ст. Хороша диня має солодкий, майже медовий смак. Уродженка тропічної та субтропічної Африки, диня з давніх часів підкорювала серця гурманів. Ще в давнину дикорослу диню поціновували за її смак. Відомо, що в Єгипті плоди дині приносили в дар богам, а у Вавилоні їм приписували божественну властивість зберігати в собі Світло. Смачну диню люблять усі без винятку. Ця баштанна культура неймовірно корисна для здоров’я. Її  властивості здатні покращувати самопочуття, а ніжний смак та аромат принесуть багато насолоди.

16.02.2018

Найнезвичайніші архітектурні шедеври світу.

Напевно, будь яке місто світу може похвалитися незвичайною спорудою, яка викликає цікавість, або навіть більш глибокі та незвичайні почуття у приїзджих. Виною тому оригінальна задумка, дія часу або навіть - промах будівельників ( і таке буває!) ,  який став тою самою родзинкою. Споруди такого плану запам’ятовуються надовго, тиражуються на відкритках, гордо  здіймають свої стіни в сотнях роликів в Інтернеті. А деякі з них стають відомі всьому світу, їх показують архітекторам-початківцям як приклади нестандартного мислення та творчого генія.

01.02.2018

Чому з усіх металів на нашій планеті саме золото стало настільки цінним? Справа в тому, що до такої високої цінності золота привів цілий ряд подій.

28.05.2017

А чи знаєте Ви, що перші письмові джерела, де згадується перець, виявлені в Індії більше трьох тисячоліть тому.

28.02.2017

А чи знаєте Ви, що кожен вид м'яса має свої особливості, корисні властивості і протипоказання. Що стосується протипоказань, то тут рекомендації, головним чином, відносяться до будь-якого виду м'яса – не зловживати.

25.12.2016

Аналітики британського видання «The Economist» склали рейтинг країн за рівнем споживання м'яса.

30.10.2016

А чи знаєте Ви, що сіль буває не тільки кам'яна, морська і йодована ... Є сіль рожева, сіра, бура, з ароматом вина, спецій і варених яєць - це все екзотичні види цього харчового продукту.

28.07.2016

А чи знаєте Ви, що в останню неділю липня в нашій країні відзначають День працівників торгівлі?

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».