А чи знаєте Ви скільки м'яса споживають жителі нашої планети

А чи знаєте Ви скільки м'яса споживають жителі нашої планети

25.12.2016

Аналітики британського видання «The Economist» склали рейтинг країн за рівнем споживання м'яса. У 177 країнах були проаналізовані середні показники споживання на людину яловичини, свинини, м'яса птиці, баранини та інших видів. Рейтинг вибудовувався за сумарним показником споживання всіх видів м'яса. Результати виявилися несподіваними.

Найбільше м'яса в рік (136,5 кг) з'їдають жителі Люксембурга. У цій маленькій країні живе близько 503 тисяч осіб, зате за рік в середньому кожен люксембуржец споживає 43,8 кг яловичини, 45,5 кг - свинини, 39,8 кг - курки, 1,7 кг - баранини, і 5,8 кг припадає на інші види м'яса.

Поціновувачі бекону американці - зайняли 2 місце з відставанням трохи більше 10 кг: 125,4 кг. Але в США на відміну від Люксембургу їдять набагато більше курки (51,8 кг).

За сумарним показником трійку м’ясоїдних країн замкнула Австралія - ??121,2 кг на рік. Китай, до речі, займає лише 66 місце в цьому рейтингу, так як річне споживання м'яса на кожного китайця становить 54,1 кг.

Найбільше свинини їдять в Австрії. Кожен австрієць в середньому з'їдає на рік 66 кг страв, приготованих зі свинини, хоча в загальному рейтингу ця країна займає лише 7 місце. Також люблять їсти свинину в Новій Зеландії (60,9 кг) і в Німеччині (55,6 кг). Хоча за сумарним показником німці тільки на 21 місці. У порівнянні зі свининою вони порівняно небагато їдять яловичини і курки: 13,2 і 15,5 кг. Китайці теж віддають перевагу свинині перед усіма іншими видам м'яса: 33,3 кг проти 4,7 кг яловичини, 12 кг - курки і 1,1 кг - баранини.

Баранину в світі їдять менше всього, але беззаперечним лідером є Монголія. Кожен житель в середньому з'їдає на рік 40,7 кг цього м'яса. Зате монголи практично не їдять свинину і курку, і за сумарним показником займають лише 47 місце. Друге місце за споживанням баранини з великим відставанням займає Ісландія - 24,7 кг на рік. Трохи менше цей показник (23,1 кг) в Новій Зеландії.

Найменше м'яса їдять в Індії - всього 3,2 кг на рік на людину. В основному це яловичина, а на курку, баранину і свинину доводиться менше кілограма. Також рідко готують з продуктів тваринного походження в Бангладеші (4 кг) і Демократичній Республіці Конго (4,7 кг).

Матеріал взято з сайту: http://www.irk.ru

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».