Для виробництва продуктів з риби
Пропонуємо до Вашої Уваги деякі товари нашого асортименту при виробництві продуктів з риби.
1. Харчова добавка «С-ФРІШ» - по ціні 75,20 грн/кг, яка має консервуючу дію, покращує антимікробні та смакові якості готових виробів з риби та морепродуктів.
До складу добавки «С-ФРІШ» входить «ацетат натрію» (Е 262), «цитрат натрію» (Е 331), «піросульфат натрію» (Е 223) – ці компоненти мають антиоксидантну (сприяють зниженню степені окислення жирів), а також бактеріостатичну дію (призупиняють розвиток мікрофлори, в тому числі патогенної). Використання декількох складників в складі добавки, які мають консервуючу дію, більш ефективно, ніж одного консерванта. При спільному використанні вони можуть проявляти ефект синергізму (взаємного посилення).
Завдяки відсутності впливу на смак і прояву консервуючої дії в слабо кислому середовищі (при рН <6,5), добавку застосовують для збільшення терміну придатності риби та морепродуктів. Ефективність використання консервантів залежить від їх концентрації, природи і кислотності середовища.
Склад: регулятори кислотності («ацетат натрію» (Е 262), «цитрат натрію» (Е 331), антиоксидант «піросульфат натрію» (Е 223), сіль кухонна, рапсове масло.
Дозування: 10-20 г/л розсолу для обробки риби та морепродуктів або по потребі до допустимого по регламенту.
Харчова добавка «С-ФРІШ» :
- значно збільшує терміни придатності і реалізації риби і морепродуктів;
- призупиняє гідроліз (розклад) білків під дією власних ферментів;
- антиокислювальна дія інгредієнтів запобігає окисленню жирів;
- бактеріостатична дія добавки призупиняє розвиток мікрофлори, в тому числі патогенної;
- ефективний антимікробний і антиоксидантний ефект при порівняно низькому дозуванні; - проста і зручна у використанні;
- має хорошу розчинність у воді;
- добре працює з усіма видами сировини, в тому числі низькосортної;
- не понижає харчову цінність продуктів і не надає їм стороннього, небажаного присмаку і запаху, зберігає оригінальний смак і аромат;
- не вступає в хімічну реакцію з матеріалами, з яких виготовлене обладнання і тара;
- незначні економічні затрати при використанні;
- не містить генетично модифікованих організмів.
Для приготування розчину необхідну кількість харчової добавки «С-ФРІШ» (дозування 1-2 кг/100л води) розчинити приблизно в половині необхідного об’єму води. Після повного розчинення добавки в отриманий розчин додати решту води і добре перемішати. Рекомендується відфільтрувати розчин через слой бавовняної тканини і окунути рибо- або морепродукти. Якщо консервант розчинити в твердій воді, то розчин може бути трохи мутним, але це не впливає на його консервуючу дію.
2. Харчові волокна (клітковина) «ТЕФАЙБР» - високоякісний продукт, отриманий в процесі глибокої переробки генетично не модифікованих соєвих бобів.
Найбільш доцільно використовувати соєві волокна «ТЕФАЙБР» у використанні дефростованої риби та рибного фаршу.
Клітковина виготовлена з обрушеної частини соєвого зерна, у своєму складі містить до 60% їстівних доброякісних харчових волокон і 20% сирого протеїну. Зберігає властивості соєвих білків, найбільш подібних за амінокислотним складом до білків м'язової тканини. Соєва клітковина «ТЕФАЙБР», враховуючи фізіологію харчування, унікальна, оскільки містить у своєму складі до 90% баластних речовин. За органолептичними показниками - продукт білого кольору, має нейтральний смак і запах, дрібнодисперсний, сумісний з усіма продуктами, не вступає в реакцію з агресивним середовищем.
Соєві волокна «ТЕФАЙБР» не є харчовою добавкою і не декларуються «Е».
При використанні соєва клітковина «ТЕФАЙБР» не вимагає особливої технології, швидко і стабільно зв'язує воду та жир та утримує їх. Завдяки цим властивостям «ТЕФАЙБР» широко використовується при виробництві напівфабрикатів.
Клітковина вноситься у фарш при виробництві напівфабрикатів з метою покращення реологічних властивостей: в’язкості, формування, запобігає осіданню жиру на формувальному обладнанні при виробництві рибних котлет та рибних рулетів. «ТЕФАЙБР»
Клітковину «ТЕФАЙБР» вносять у склад мокрої панірувальної суміші при подвійній паніровці рублених напівфабрикатів, в результаті, рублені напівфабрикати після обсмаження мають хороший вигляд, хрумку скоринку, соковиті, мало вижарюються, зберігають смак та запах спецій у процесі та після термічної обробки, а також при подальшому зберіганні.
Ми застосовуємо індивідуальний підхід до запитів і потреб наших клієнтів, що дозволяє досягати найкращих результатів.
Шановні Клієнти, якщо у Вас виникнуть питання, будь ласка, звертайтеся до представників фірми «ВТР» у Вашому регіоні або задавайте питання в рубриці «Питання технологу» на нашому сайті www.vtr.com.ua. Співробітники фірми «ВТР» завжди допоможуть Вам практичною порадою та нададуть технологічну підтримку при безпосередньому виготовленні продукції на Вашому підприємстві.