Для виробництва продуктів з риби

Для виробництва продуктів з риби

Пропонуємо до Вашої Уваги деякі товари нашого асортименту при виробництві продуктів з риби.

1. ОБСИПКИ

 - Суміш спецій «Обсипка 590000» - по ціні 197,20 грн/кг.

Склад: подрібнені сушені овочі та спеції (зерна гірчиці, паприка червона, морква, цибуля). Не містить в своєму складі глутамату натрію і рекомендується для виробництва продуктів з риби (в т.ч. пресервів), салатів, соусів і т.д.

- Суміш спецій «7 ТРАВ» - по ціні 440,00 грн/кг.

Склад: трави (зелена цибуля, петрушка, гранульована паприка, кріп)

Дозування: За смаком

Не містить в своєму складі глутамату натрію і рекомендується для виробництва продуктів з риби (в т.ч. пресервів), салатів, соусів і т.д.

 

2. Харчова добавка «С-ФРІШ» - по ціні 75,20 грн/кг, яка має консервуючу дію, покращує антимікробні та смакові якості готових виробів з риби та морепродуктів.

До складу добавки «С-ФРІШ» входить «ацетат натрію» (Е 262), «цитрат натрію» (Е 331), «піросульфат натрію» (Е 223) – ці компоненти мають антиоксидантну (сприяють зниженню степені окислення жирів), а також бактеріостатичну дію (призупиняють розвиток мікрофлори, в тому числі патогенної). Використання декількох складників в складі добавки, які мають консервуючу дію, більш ефективно, ніж одного консерванта. При спільному використанні вони можуть проявляти ефект синергізму (взаємного посилення).

Завдяки відсутності впливу на смак і прояву консервуючої дії в слабо кислому середовищі (при рН <6,5), добавку застосовують для збільшення терміну придатності риби та морепродуктів. Ефективність використання консервантів залежить від їх концентрації, природи і кислотності середовища.

Склад: регулятори кислотності («ацетат натрію» (Е 262), «цитрат натрію» (Е 331), антиоксидант «піросульфат натрію» (Е 223), сіль кухонна, рапсове масло.

Дозування: 10-20 г/л розсолу для обробки риби та морепродуктів або по потребі до допустимого по регламенту.

Харчова добавка  «С-ФРІШ» :

- значно збільшує терміни придатності і реалізації риби і морепродуктів;

- призупиняє гідроліз (розклад) білків під дією власних ферментів;

- антиокислювальна дія інгредієнтів запобігає окисленню жирів;

- бактеріостатична дія добавки призупиняє розвиток мікрофлори, в тому числі патогенної;

- ефективний антимікробний і антиоксидантний ефект при порівняно низькому дозуванні; - проста і зручна у використанні;

- має хорошу розчинність у воді;

- добре працює з усіма видами сировини, в тому числі низькосортної;

- не понижає харчову цінність продуктів і не надає їм стороннього, небажаного присмаку і запаху, зберігає оригінальний смак і аромат;

- не вступає в хімічну реакцію з матеріалами, з яких виготовлене обладнання і тара;

- незначні економічні затрати при використанні;

- не містить генетично модифікованих організмів.

Для приготування розчину необхідну кількість харчової добавки «С-ФРІШ» (дозування 1-2 кг/100л води) розчинити приблизно в половині необхідного об’єму води. Після повного розчинення добавки в отриманий розчин додати решту води і добре перемішати. Рекомендується відфільтрувати розчин через слой бавовняної тканини і окунути рибо- або морепродукти. Якщо консервант розчинити в твердій воді, то розчин може бути трохи мутним, але це не впливає на його консервуючу дію.

 

3. Харчові волокна (клітковина) «ТЕФАЙБР» - високоякісний продукт, отриманий в процесі глибокої переробки генетично не модифікованих соєвих бобів.

Найбільш доцільно використовувати соєві волокна «ТЕФАЙБР» у використанні дефростованої риби та рибного фаршу.

Клітковина виготовлена з обрушеної частини соєвого зерна, у своєму складі містить до 60% їстівних доброякісних харчових волокон і 20% сирого протеїну. Зберігає властивості соєвих білків, найбільш подібних за амінокислотним складом до білків м'язової тканини. Соєва клітковина «ТЕФАЙБР», враховуючи фізіологію харчування, унікальна, оскільки містить у своєму складі до 90% баластних речовин. За органолептичними показниками - продукт білого кольору, має нейтральний смак і запах, дрібнодисперсний, сумісний з усіма продуктами, не вступає в реакцію з агресивним середовищем.

Соєві волокна «ТЕФАЙБР» не є харчовою добавкою і не декларуються «Е».

При використанні соєва клітковина «ТЕФАЙБР» не вимагає особливої технології, швидко і стабільно зв'язує воду та жир та утримує їх. Завдяки цим властивостям «ТЕФАЙБР» широко використовується при виробництві напівфабрикатів.

Клітковина «ТЕФАЙБР» вноситься у фарш при виробництві напівфабрикатів з метою покращення реологічних властивостей: в’язкості, формування, запобігає осіданню жиру на формувальному обладнанні при виробництві рибних котлет та рибних рулетів.

Клітковину «ТЕФАЙБР» вносять у склад мокрої панірувальної суміші при подвійній паніровці рублених напівфабрикатів, в результаті, рублені напівфабрикати після обсмаження мають хороший вигляд, хрумку скоринку, соковиті, мало вижарюються, зберігають смак та запах спецій у процесі та після термічної обробки, а також при подальшому зберіганні.

4. Харчова добавка «М 15 МУЛЬТІ СОЛ» - по ціні 360,00 грн/кг.

Харчова добавка «М 15 МУЛЬТІ СОЛ» застосовується для збільшення виходу і подальшого продажу в охолодженому або замороженому вигляді напівфабрикатів з різних видів сировини, а також як дозрівач для різних видів риби і морепродуктів. Після замочування в розсолі вироби мають щільну, пружну консистенцію і збільшується вихід мідій, оселедців, сьомги, креветок. При виробництві пресервів допускається використання маринадів, обсипок, що дозволяє суттєво розширити асортимент продукції.

Склад: регулятори кислотності («цитрат натрію» (Е 331), «карбонат натрію» (Е 500), підсилювач смаку «глюконат натрію» (Е 576), стабілізатор «пірофосфат натрію» (Е 450) (до 10% Р2О5), антиоксидант «ізоаскорбат натрію» (Е 316), декстроза.

Дозування: 5 кг на 100 л води.

Харчова добавка «М 15 МУЛЬТІ СОЛ»:

- збільшує вихід готового продукту;

- не змінює органоліптичні характеристики риби і морепродуктів;

- має нейтральний смак;

- стабілізує м’язеву тканину;

- не містить барвників;

- зберігає натуральний колір;

- стабілізує рН і регулює біохімічні процеси в сировині;

- добре розчиняється в широкому діапазоні температур;

- насичує продукти природніми антиоксидантами, які подавляють небажану мікрофлору і збільшують термін придатності продукту без погіршення його смакових якостей;

- зменшує втрату маси продуктів при термічній обробці, що робить виробництво продуктів економічно вигідним виробнику;

- значно покращує властивості готових виробів при зниженні собівартості готового виробу;

- простий у використанні;

- не має негативного впливу на здоров’я людини;

- не містить генетично модифікованих організмів і алергенів.

Приклад розрахунку собівартості оселедця для пресерви:

Розсіл: Кількість, кг Ціна, грн Сума
Добавка "М 15 МУЛЬТІ СОЛ" 5 360,0 1800
Сіль 5 4 20
Вода 100    
Всього: 110   1820,0
Ціна 1л розсолу 16,55
Розрахунок економічної вигоди:
  Кількість, кг Ціна, грн Сума
Оселедець охолоджений 100 48 4800,0
Розсіл 15 16,55 248,25
Вихід 115   5048,25
Ціна 1 кг напівфабриката           43,9
Висновок Економія на 1 кг складає 4,1 грн (48-43,9)

ПРИМІТКА: сіль для різних видів риби розраховується по різному:

- для розсолу для оселедця з розрахунку 5-6кг /100 л (0,05-0,06/л) води;

- для сьомги з розрахунку 12 г/кг сьомги (якщо, наприклад, сьомга 50 кг і розсіл 50 кг, то необхідно 2,4 кг солі на 100кг розсолу).

Рекомендації по використанню:

Змішати «М 15 МУЛЬТІ СОЛ» і сіль. В холодну воду (температура до +10-12С) поступово додати суміш і ретельно перемішати до повного розчинення добавки. Залити розсолом рибо- чи морепродукти і залишити в камері при температурі 0 +4? С дозрівати протягом доби. При необхідності процес дозрівання можна подовжити.

Вихід готових продуктів 112-115%.

Після дозрівання рибо- і морепродукти необхідно окунути в розчин з харчовою добавкою «С-ФРІШ» (дозування 1-2кг/100л води) для продовження термінів зберігання.

Ми застосовуємо індивідуальний підхід до запитів і потреб наших клієнтів, що дозволяє досягати найкращих результатів.

Шановні Клієнти, якщо у Вас виникнуть питання, будь ласка, звертайтеся до представників фірми «ВТР» у Вашому регіоні або задавайте питання в рубриці «Питання технологу» на нашому сайті www.vtr.com.ua. Співробітники фірми «ВТР» завжди допоможуть Вам практичною порадою та нададуть технологічну підтримку при безпосередньому виготовленні продукції на Вашому підприємстві.

 

 

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».